Clicky

 
Transport Online - 18 jaar celstraf en TBS geëist voor doodslag op Rini Ansems

18 jaar celstraf en TBS geëist voor doodslag op Rini Ansems

18 jaar celstraf en TBS geëist voor doodslag op Rini Ansems
02-10-2018 17:24 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

MAASTRICHT - Het Openbaar Ministerie (OM) eiste dinsdag een gevangenisstraf van 18 jaar en TBS met dwangverpleging tegen de 39-jarige vrouw, die verdacht wordt van het om het leven brengen van de 82-jarige Rini Ansems.

De officier van justitie komt om verschillende redenen tot een eis van 18 jaar en TBS met dwangverpleging. Allereerst heeft de verdachte het slachtoffer niet alleen om het leven gebracht, maar daarnaast ook sieraden en geld uit de woning weggenomen. Doodslag is al een ernstig feit, maar vergezeld met een woninginbraak zorgt dat voor een strafverzwarende factor, namelijk gekwalificeerde doodslag, aldus de rechtbank.

Het slachtoffer was een 82-jarige vrouw en stond nog volop in het leven. Desondanks zijn ouderen een kwetsbare doelgroep. Het valt de verdachte te verwijten dat ze uitgerekend bij een oudere binnendringt en haar met messteken om het leven brengt.

Verder wordt de proceshouding van verdachte haar aangerekend.  Ze heeft lange tijd gezwegen en geen verantwoording genomen voor haar daad. Toen ze wel verklaarde legde ze de schuld grotendeels bij een ander. Het dossier gaf in het geheel geen aanleiding om te vermoeden dat er een tweede persoon in het spel was.

De verdachte is de afgelopen tijd geobserveerd bij het Pieter Baan Centrum. Het rapport is hierover helder. De verdachte vormt een gevaar voor de samenleving en dient behandeld te worden. De officier van justitie eist daarom TBS met dwangverpleging. TBS is een behandelmaatregel voor mensen die zware delicten hebben gepleegd en lijden aan een psychiatrische ziekte of stoornis.

De 82-jarige vrouw werd op 26 januari 2017 dood aangetroffen in de garage bij haar woning in de wijk Wolder (Maastricht). Al gauw bleek dat ze op 22 januari 2017 door een misdrijf om het leven is gebracht. In de wijk Wolder vond uitgebreid buurtonderzoek plaats en werden o.a. stoepborden geplaatst. Ook werd het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht ingeschakeld. De Belgische politie heeft medio juli van vorig jaar de 39-jarige vrouw uit Vroenhoven aangehouden. Ook hebben er in België doorzoekingen plaatsgevonden. De verdachte is door de Belgische justitie aan Nederland overgedragen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden