Clicky


Gevangenisstraffen voor bezit van 615 kilo cocaïne

Gevangenisstraffen voor bezit van 615 kilo cocaïne
02-10-2018 17:07 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag twee mannen veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van respectievelijk vier jaar en drie en een half jaar voor het bezit van 615 kilo cocaïne. Een derde man werd vrijgesproken.

De twee mannen hadden in een loods in Den Hoorn 615 kilo cocaïne in hun bezit. De huurder van de loods is vrijgesproken omdat de rechtbank niet bewezen acht dat hij wist dat de andere twee mannen cocaïne in zijn loods hadden opgeslagen. De cocaïne was immers verpakt in dozen aangetroffen. Ook waren er geen andere feiten of omstandigheden, zoals dna-sporen of vingerafdrukken, waaruit kon worden opgemaakt dat de huurder wist wat de inhoud van de dozen was.

De straffen vallen lager uit dan de eis van de officier van justitie, omdat zij een straf had geëist die is gebaseerd op de invoer van cocaïne waar maximaal twaalf jaar gevangenisstraf op staat in plaats van maximaal zes jaar gevangenisstraf voor het bezit van cocaïne. De invoer van de cocaïne was niet ten laste gelegd. Daarnaast krijgt een van de twee mannen een lagere straf omdat er sprake was van een vormverzuim in het strafrechtelijk onderzoek tegen hem, meldt de rechtbank.