Clicky

 
Transport Online - Veel overtredingen tijdens Duitse transportcontrole op B7

Veel overtredingen tijdens Duitse transportcontrole op B7

Veel overtredingen tijdens Duitse transportcontrole op B7
02-10-2018 13:51 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KASSEL - De politie heeft op de Duitse B7 maandag 1 oktober een transportcontrole gehouden waarbij de focus lag op ladingzekering, rij- en rusttijden en het transitverbod.

In totaal dertien vrachtwagens en hun chauffeurs werden uitvoerig gecontroleerd. In totaal werden acht ernstige overtredingen vastgesteld.

Zes chauffeurs negeerden het inhaalverbod voor vrachtwagens van meer dan 12 ton op dit gedeelte van de B7. De boete hiervoor bedraagt 75 euro.

Een Litouwse vrachtwagenchauffeur nam het niet zo nauw met de rij- en rusttijden. Hij bleek al 20 uur achter het stuur te zitten. De Litouwer kreeg ene boete van 1.900 euro.

Een Tsjechische vrachtwagenchauffeur had zich niet aan de voorgeschreven rusttijde van negen uur gehouden. Zijn pauze was aanzienlijk korter geweest. Na 3,5 uur was hij al weer achter het stuur gekropen. Hij kreeg een boete van 600 euro uitgereikt.

De politie meldt wel verheugd te zijn dat het met de ladingzekering in orde was. Slechts twee chauffeurs hadden twee kleine gebreken en mochten nadat die verholpen waren met slechts een mondelinge waarschuwing weer op pad. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions