Automaker Toyota waarschuwt voor gevolgen harde brexit

Automaker Toyota waarschuwt voor gevolgen harde brexit
02-10-2018 11:31 | Financieel | auteur ANP

PARIJS - Automaker Toyota vreest de gevolgen van een zogeheten harde brexit. Het bedrijf, een van 's werelds grootste autobedrijven, genereert wekelijks zo'n 60 miljoen pond (67,6 miljoen euro) aan omzet in het Verenigd Koninkrijk. Een vertrek uit de Europese Unie zonder nieuwe handelsafspraken dreigt die inkomstenstroom te verstoren, waarschuwt Europa-directeur Johan van Zyl.

"We maken zeshonderd auto's per dag, vijf dagen per week in het Verenigd Koninkrijk. Met zo'n 20.000 pond per auto, kun je nagaan hoeveel dat is. Als dat verstoord raakt, baart dat grote zorgen'', zei Van Zyl op de autobeurs Paris Motor Show in Parijs. Hij verwacht dat een harde brexit Toyota grote logistieke problemen oplevert.

Toyota kondigde vorig jaar nog aan flink te investeren in zijn Britse fabriek in Burnaston, waar het model Auris wordt geproduceerd. Van alle auto's die daar van de band rollen, is bijna 90 procent bestemd voor de Europese Unie. Het Japanse concern maakt ook motoren in de plaats Deeside in Wales.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,768
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden