Transport Online - Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in tijdens Duitse rijverboden

Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in tijdens Duitse rijverboden

Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in tijdens Duitse rijverboden
02-10-2018 11:20 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG  - Ook dit jaar wordt veel drukte verwacht bij de grensovergangen met Duitsland op de Dag van de Duitse Eenheid, woensdag 3 oktober, en Allerheiligen, donderdag 1 november. Op deze dagen geldt een rijverbod in Duitsland. Om onveilige situaties op de snelweg te voorkomen zet Rijkswaterstaat woensdag 3 oktober en donderdag 1 november 2018 extra weginspecteurs met een BOA-status (buitengewoon opsporingsambtenaar) in.

Rijkswaterstaat wil het probleem met parkerende vrachtwagenchauffeurs de komende jaren gerichter aanpakken. De Duitse feestdagen zorgen al jarenlang voor grote drukte en hinder op de Nederlandse wegen bij de grens. Veel chauffeurs wachten daar tot ze Duitsland weer in mogen rijden.

Via borden boven en langs de weg worden ze naar parkeerplaatsen geleid. Parkeren op de vluchtstrook is verboden; deze moet te allen tijde worden vrijgehouden voor pechgevallen. Bovendien kunnen er zeer gevaarlijke situaties ontstaan als geparkeerde vrachtwagens weer in beweging komen en moeten invoegen in het rijdende verkeer.

Extra weginspecteurs met BOA-status

De extra weginspecteurs met BOA-status worden samen met politieagenten gericht ingezet op de snelweg A67 (Eindhoven – Duitse grens), de snelweg A1 (oostelijke deel), de snelweg A7(Groningen – Duitse grens) en de snelweg A37. Vrachtwagenchauffeurs die er toch voor kiezen om hier op de vluchtstrook te parkeren, riskeren een boete.

Drukte en volle parkeerplaatsen

Voor het overige verkeer dat op deze dagen richting Duitsland rijdt, geldt dat zij rekening moeten houden met de drukte en volle parkeerplaatsen in de buurt van de grens. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan en de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen