Transport Online - RETHMANN Groep neemt Veolia-aandeel Transdev over

RETHMANN Groep neemt Veolia-aandeel Transdev over

RETHMANN Groep neemt Veolia-aandeel Transdev over
02-10-2018 09:16 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

HILVERSUM - Transdev, de Franse moedermaatschappij van onder andere Connexxion en Hermes, krijgt een grote nieuwe aandeelhouder; het Duitse familiebedrijf RETHMANN. De industriële gigant, die 34 procent van de aandelen overneemt, heeft 72.000 medewerkers en een omzet van 14,5 miljard euro. De onderneming is actief in water en recycling, biotechnologie en logistiek en transport. Transdev, dat in twintig landen opereert, vergroot zo haar impact en innovatieve kracht op de Europese mobiliteitsmarkt. De ambitie van Transdev is om het meest toonaangevende mobiliteitsbedrijf van de wereld te worden.

Veolia, dat 30 procent van de aandelen van Transdev bezit, heeft vanochtend de verkoop van haar aandeel aan de RETHMANN Groep aangekondigd. Met deze nieuwe aandeelhoudersstructuur worden onder meer RETHMANNs activiteiten op het gebied van openbaar personenvervoer in Duitsland aan Transdev toegevoegd. De RETHMANN Groep brengt veel technologische kennis mee net als een ongeëvenaarde ervaring op het gebied van dienstverlening.

Transdev is in Nederland een toonaangevend mobiliteitsbedrijf, actief in het hele land onder diverse merknamen zoals Connexxion, Hermes en Witte Kruis. Koploper op het gebied van traditionele en innovatieve mobiliteitsoplossingen voor personenvervoer. Met duurzame voertuigen en initiatieven wordt actief bijgedragen aan de energietransitie in ons land. Transdev heeft de ambitie zich te ontwikkelen als de nummer één op het gebied van duurzame, en nieuwe vormen van mobiliteit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions