Transport Online - Zien waar je bus of trein precies rijdt met Google Maps

Zien waar je bus of trein precies rijdt met Google Maps

Zien waar je bus of trein precies rijdt met Google Maps
01-10-2018 16:56 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Op je telefoon zien waar je trein of je bus precies rijdt, zodat je weet of het tijd is voor een sprint, of dat je juist op je gemak naar het perron kan slenteren. Dat kan voortaan in Google Maps. De dienst heeft de live-locaties van het openbaar vervoer toegevoegd voor tachtig steden over de hele wereld, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In Sydney kunnen mensen zelfs zien hoe vol de volgende bus en trein zijn.

De feature is bedoeld voor forenzen. ''We laten je weten of je een normale dag voor de boeg hebt of dat je extra tijd moet inplannen vanwege een ongeval, storing of langzaam rijdend verkeer. Als je vertraging dreigt op te lopen, reiken we je alternatieve routes aan, zodat je sneller op je werk kunt komen'', aldus Google.

Google Maps heeft voortaan ook koppelingen naar Spotify, Apple Music en Google Play Music. Daarmee kunnen gebruikers muziek luisteren zonder dat ze de plattegrond hoeven te verlaten.

De nieuwe features zitten in de Android- en iOS-versies van Google Maps. In de loop van deze week worden ze uitgerold.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions