Transport Online - Overvallers huis Van Barneveld bekennen

Overvallers huis Van Barneveld bekennen

Overvallers huis Van Barneveld bekennen
01-10-2018 12:03 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Drie Amsterdammers die worden verdacht van de overval afgelopen juni op de Haagse woning van darter Raymond van Barneveld hebben allemaal bekend. Ze wisten naar eigen zeggen niet dat het om het huis van de darter ging en hebben spijt betuigd. Dat herhaalden ze maandag nogmaals tijdens een niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Den Haag.

Volgens Yassine el H., Yassir A. en Mikey B. waren ze dronken en onderweg naar een club. Nadat ze een verkeerde afslag hadden genomen, besloten ze in te breken. Volgens de drie (24, 24 en 25 jaar) waren ze niet speciaal op zoek naar het huis van Van Barneveld. De rolluiken waren dicht, ze dachten dat er niemand thuis was. De darter was niet thuis, zijn vrouw wel. Ze werd mishandeld en bedreigd tijdens de overval en raakte lichtgewond.

Yassine el H. heeft in een brief zijn excuus aangeboden aan Silvia van Barneveld. El H. zou graag ook persoonlijk zijn excuus aanbieden aan haar, maar een ontmoeting heeft ze afgewezen. A. vertelde de rechter dat hij heel nerveus is en geen woorden heeft over hoeveel spijt hij heeft. "Als dit mijn moeder zou overkomen, zou ik de dader in een kist willen zien." Ook B. bood nogmaals zijn excuus aan. "Ik ben schuldig. In de cel heb ik veel kunnen nadenken, ik wil mijn leven weer op orde brengen."

De advocaat van B. wijst naar El H. als degene die verantwoordelijk is voor de mishandeling en bedreiging. A. zou hem hebben gemaand rustig te blijven. A. ontkent dat: "Wij hebben het met z'n drieën gedaan."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions