Clicky


Drie schooljongens dood door explosie van landmijn in Oost-Oekraïne

Drie schooljongens dood door explosie van landmijn in Oost-Oekraïne
30-09-2018 19:04 | Buitenland | auteur ANP/RTR

HORLIVKA - Drie schooljongens zijn in het oosten van Oekraïne om het leven gekomen door een explosie van een landmijn. Het gebeurde in een gebied waar regelmatig gevechten plaatsvonden tussen separatisten en Oekraïense troepen. De separatistische autoriteiten die er de dienst uitmaken, meldden de sterfgevallen zondag.

De jongens van tussen de dertien en vijftien jaar oud zaten allen op dezelfde school in Horlivka, een stad die onder controle staat van de separatisten. Een vierde jongen van tien jaar oud, raakte gewond door de explosie. Hij wordt in het ziekenhuis behandeld, meldde burgemeester Ivan Prikhodko van Horlivka.

In 2014 braken er gevechten uit tussen de door Moskou gesteunde separatisten in het oosten van Oekraïne en troepen die trouw zijn aan de pro-westerse Oekraïense regering in Kiev. Ondanks een internationaal bemiddeld staakt-het-vuren zijn er vaak oplevingen van gevechten.

Volgens de VN heeft het conflict in totaal meer dan tienduizend levens geëist. Regelmatig vallen slachtoffers door landmijnen.