Transport Online - Zwaargewonden door aanrijding op vluchtstrook A12 [+foto]

Zwaargewonden door aanrijding op vluchtstrook A12

Zwaargewonden door aanrijding op vluchtstrook A12 [+foto]
30-09-2018 12:00 | Weer en Verkeer | auteur ANP

WOERDEN - [update 16:57 uur] Een 34-jarige man uit Kampen en een 72-jarige man uit het Belgische Neerpelt zijn ernstig gewond geraakt toen ze op de vluchtstrook langs de A12 werden aangereden. Ze waren uit hun auto's gestapt en stonden op de vluchtstrook. Een andere auto die met volle snelheid kwam aanrijden, week uit om hun auto's niet te raken, maar schepte in plaats daarvan de twee mannen.

De snelweg was in de richting van Den Haag uren afgesloten na het ongeval, dat ter hoogte van Woerden gebeurde.

Vermoedelijk gebeurde het ongeluk nadat de Belgische man tegen de vangrail was gereden. Hij kwam daardoor met zijn auto achterstevoren op de linkerrijstrook terecht. De man uit Kampen en zijn vriendin stopten om hem te helpen. Terwijl de vrouw het alarmnummer belde, werden de mannen aangereden.

Om de slachtoffers te helpen werden twee traumahelikopters en meerdere ambulances opgeroepen. Sommige automobilisten die bij de oprit Harmelen de weg opreden en in de file belandden, besloten spookrijdend weer de snelweg af te gaan. De politie heeft beelden van hen gemaakt en stelt de overtreders een boete van 640 euro in het vooruitzicht. Om hoeveel mensen het gaat, kon de politie niet zeggen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions