Transport Online - Nog één dag Museumkaart voor oude prijs

Nog één dag Museumkaart voor oude prijs

Nog één dag Museumkaart voor oude prijs
30-09-2018 10:15 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Wie na deze zondag voor het eerst een Museumkaart koopt, gaat 64,90 euro betalen, 5 euro meer dan nu. Wie zijn kaart alleen maar hoeft te verlengen, is vanaf maandag 59,95 kwijt, ook vijf euro extra.

Volgens de organisatie achter de Museumkaart is de prijsverhoging nodig, om het systeem op de lange duur te handhaven. Musea krijgen op basis van hun toegangsprijs een vergoeding voor ieder bezoek met de Museumkaart. De toegangsprijzen van musea stijgen, onder meer door afgenomen subsidies.

De kaart voor de jeugd tot en met 18 jaar blijft in prijs gelijk (32,45 euro). De museumprijzen voor deze groep zijn vaak laag en over het algemeen nogal verschillend. Soms mogen jongeren ook gewoon voor niets. Verder wil de organisatie graag hele gezinnen binnenhalen.

Vorig jaar brachten meer dan 1,3 miljoen Museumkaarthouders samen 8,7 miljoen museumbezoeken. Doordat ongeveer 90 procent van de verkoopprijs van de kaart naar de musea gaat, heeft het document de musea in 2017 ruim 62 miljoen opgeleverd.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions