Transport Online - 'Witte Huis beperkt onderzoek naar Brett Kavanaugh'

'Witte Huis beperkt onderzoek naar Brett Kavanaugh'

'Witte Huis beperkt onderzoek naar Brett Kavanaugh'
29-09-2018 23:48 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De FBI mag alleen de beschuldigingen onderzoeken van Christine Blasey Ford en Deborah Ramirez tegen Brett Kavanaugh, president Donald Trumps kandidaat voor het Amerikaanse hooggerechtshof. Volgens NBC News heeft het Witte Huis de FBI verboden om de aantijgingen van Julie Swetnick te onderzoeken.

Swetnick trad deze week naar buiten met beschuldigingen dat Kavanaugh seksueel grensoverschrijdend gedrag vertoonde tijdens zijn middelbareschooltijd. Hij nam deel aan de pogingen meisjes dronken te voeren om hen daarna te misbruiken.

Het Witte Huis zou de federale politie ook een lijst hebben gegeven met welke getuigen mogen worden gehoord. Ingewijden zeiden tegen NBC News dat de instructies een serieuze beperking zijn van het onderzoek. Zij vrezen dat het moeilijk wordt om eventuele nieuwe aanwijzingen te onderzoeken.

De Senaatscommissie voor Justitie stemde vrijdag voor de kandidatuur van Kavanaugh, maar kwam ook tegemoet aan de wens van senator Jeff Flake om de federale politie opdracht te geven voor aanvullend onderzoek. De FBI heeft hiervoor een week. Daarna beslist de volledige Senaat over de kandidatuur van Kavanaugh.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions