Transport Online - Wilde achtervolging, agent schiet op auto

Wilde achtervolging, agent schiet op auto

Wilde achtervolging, agent schiet op auto
28-09-2018 20:25 | Binnenland | auteur ANP

OUD-BEIJERLAND - Een motoragent heeft vrijdag geschoten op een auto met een Belgisch kenteken, waarvan de bestuurder, een 22-jarige man uit het Belgische Erpe-Mere, een stopteken had genegeerd en op de vlucht was geslagen. De agent deed dat omdat de auto hard op hem kwam inrijden.

Het incident begon bij een verkeerscontrole op de A29 ter hoogte van de Zuid-Hollandse plaats Numansdorp. Een van de agenten gaf de bestuurder van de auto een volg-teken. Die leek daaraan gehoor te geven, maar toen de agent de afslag nam, bleef de auto toch op de A29 rijden. Daar ging hij er met hoge snelheid vandoor.

De motoragent slaagde erin de auto in te halen en gaf opnieuw aan dat de auto moest stoppen. Hierop echter deed de automobilist een poging op de motoragent in te rijden. "Hierop heeft de agent de auto beschoten. Daarbij zijn de inzittenden niet geraakt. Maar het schrok ze ook niet af, want ze hervatten hun vluchtpoging", aldus een woordvoerder.

Uiteindelijk, nadat de bestuurder nog eens had geprobeerd om de agent aan te rijden, kon de auto bijna 70 kilometer verderop, in het Belgische Wuustwezel worden klemgereden. Daarbij konden de bestuurder en zijn 24-jarige bijrijdster uit Haaltert worden aangehouden.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions