Transport Online - Renault-baas vindt Verstappen erg veeleisend

Renault-baas vindt Verstappen erg veeleisend

Renault-baas vindt Verstappen erg veeleisend
28-09-2018 18:15 | Sport | auteur ANP

SOTSJI - Renault-baas Cyril Abiteboul is niet te spreken over de opmerkingen van de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen. De twintigjarige Limburger stelde dat de Renault-motor in zijn Red Bull "uit elkaar kon klappen" op hooggelegen circuits zoals in Mexico en Brazilië. "Max klaagt teveel", sneerde de geïrriteerde Abiteboul op de persconferentie in Sotsji, waar zondag de Grote Prijs van Rusland is.

Volgens Abiteboul moet Verstappen zich niet zo druk maken om de Renault-motoren maar zich focussen op zijn eigen prestaties en zijn racewagen.

Verstappen weet al dat hij in Rusland vanuit de achterhoede moet beginnen. Voor de vierde keer dit seizoen is de motor in zijn bolide gewisseld, wat Verstappen een zogeheten gridstraf oplevert. Red Bull valt terug op de oude motor van Renault, omdat de vernieuwde en iets snellere Spec C-versie nogal wat haperingen vertoonde.

Verstappen is niet te spreken over de motoren van Renault. "We hebben het hier wel over iemand die zeer veeleisend is", aldus de topman van Renault die Verstappen dit seizoen veel hoorde klagen over het tekort aan kracht in de motor van Renault. "En nu zegt hij dat onze motoren niet kunnen presteren op grote hoogte. Max weet zelf ook wel dat alle motoren niet optimaal werken op hooggelegen circuits."

Abiteboul stelt dat het gewoon een opdracht van Red Bull is geweest en dat Renault die uitvoert. De topman wijst ook naar Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo. "Max heeft altijd praatjes terwijl Daniel stiller is en op zoek gaat naar oplossingen in zijn auto."

Verstappen was na de eerste twee trainingen (tweede en derde) opvallend mild over zijn motor en bolide. "De balans was goed en de auto gedraagt zich prima. We mogen niet klagen."

Verstappen zal het nog zes races moeten stellen met de krachtbron van Renault. Volgend seizoen gebruikt Red Bull de motoren van Honda.

Foto's

 • J.Roeland
  VAN DEN BOSCH
 • J.Roeland
  OTTEN
 • J.Roeland
  PLOSPAN
 • Maik Van den berg
  Zeecontainers

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,898
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen