Koos Alberts (71) overleden

Koos Alberts (71) overleden
28-09-2018 17:01 | Showbizz | auteur ANP

HARDERWIJK - Volkszanger Koos Alberts is vrijdag op 71-jarige leeftijd overleden. "Deze wedstrijd heeft hij niet kunnen winnen. In het bijzijn van de kinderen, kleinkinderen en familie is hij rustig ingeslapen'', laat zijn vrouw Joke weten op de website van de zanger. De zanger van het levenslied lag sinds eind augustus in het ziekenhuis vanwege blaaskanker. Een operatie waarbij zijn blaas werd verwijderd, leidde tot complicaties.

Alberts, wiens echte naam Koos Krommenhoek was, verwierf in de jaren tachtig van de vorige eeuw bekendheid met hits als 'Ik verscheurde je foto' en 'Zijn het je ogen'. Sinds 1987 trad hij op in een rolstoel, nadat hij op de terugweg van een optreden door vermoeidheid tegen een boom was gereden en een dwarslaesie opliep. Alberts werd klinisch dood verklaard, raakte vanaf zijn borst verlamd, maar keerde tegen alle verwachtingen in twee jaar later alweer terug op het podium. Met één stemband, want de andere was door het ongeluk ook verlamd geraakt. Naar eigen zeggen kreeg hij in die periode ruim 185.000 steunbetuigingen uit het hele land.

De voormalig metselaar en snackbarhouder brak pas op 37-jarige leeftijd door, nadat hij als tweede was geëindigd bij een Amsterdamse talentenshow. De eerste jaren van zijn carrière zijn altijd de meest succesvolle gebleven. In 1984 stond de zanger uit de Jordaan met drie hits tegelijk in de top 10. Dat leverde hem een vermelding op in het Guinness Book of Records. Hoewel zijn latere nummers minder goed werden verkocht, bleef hij populair.

Twee jaar geleden blikte Alberts in het EO-programma De Kist vooruit op de dood. Hij vertelde dat hij er niet bang voor was. "Ik heb altijd gezegd dat ik eerder wil sterven dan Joke, mijn vrouw. Zodat ik niet zonder haar hoef te leven. Dat kan ik niet."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden