Transport Online - Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor dodelijk ongeval op A15

Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor dodelijk ongeval op A15

Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor dodelijk ongeval op A15
28-09-2018 15:45 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

ARNHEM - De rechtbank veroordeelt een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Stolwijk voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. De chauffeur krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en de maximale taakstraf van 240 uur. Ook is hij zijn rijbewijs 3 maanden kwijt.

Op 11 april 2016 reed de man met zijn vrachtwagen bij afslag Vuren (gemeente Lingewaal) op de A15 in volle vaart achterop een file in. Hierdoor kwam een vrouw in een personenauto voor hem om het leven. De rechtbank oordeelt dat de man zeer onvoorzichtig en onoplettend handelde. De man merkte namelijk niet op dat er voor hem een file ontstond, terwijl alle weggebruikers om hem heen de file wel hebben gezien en hun alarmlichten aan hadden.

Grote verantwoordelijkheid als chauffeur

De rechtbank vindt dat de man als vrachtwagenchauffeur een grote verantwoordelijkheid heeft in het verkeer. Hij rijdt in een zeer zwaar voertuig en heeft daardoor een langere remweg, aldus de rechtbank.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met de ernst van het feit, de persoonlijke omstandigheden van de man en het feit dat het ongeluk inmiddels meer dan 2 jaar geleden heeft plaatsgevonden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions