Transport Online - Ryanair schrapt vlucht half uur voor vertrek

Ryanair schrapt vlucht half uur voor vertrek

Ryanair schrapt vlucht half uur voor vertrek
28-09-2018 09:21 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

EINDHOVEN - Tientallen reizigers van Ryanair zijn vrijdagochtend getroffen omdat luchtvaartmaatschappij Ryanair een vlucht naar Londen een half uur voor vertrek alsnog heeft geannuleerd vanwege een pilotenstaking die al dagen geleden is aangekondigd. De reizigers waren al voorbij de douane toen via het vluchtschema doorsijpelde dat de reis niet doorging. Ze moesten omkeren en kregen van Ryanair een briefje in de hand gedrukt met excuses.

Onder de getroffenen zijn vier vriendinnen uit Apeldoorn en Zwolle die een weekendje naar Londen hadden gepland. Omdat ze al bijna in het vliegtuig zaten hadden ze er inmiddels op gerekend dat ze niet getroffen zouden worden door de staking. "Laat in ieder geval eerder weten dat een vlucht niet doorgaat'', reageert een van hen.

De vriendinnen proberen vrijdagochtend een andere bestemming te vinden en te boeken. Ze rijden desnoods met de auto naar Parijs, zeggen ze.

Volgens pilotenvakbond VNV toont de annulering op het allerlaatste moment dat Ryanair geen enkel mededogen heeft met de klanten.

Vluchten van en naar Praag, Marseille, Porta, Pisa, Catania en Faro werden donderdag al geannuleerd. Vrijdagochtend zijn ook vluchten naar Dublin en Londen en Tenerife geschrapt. Twee vluchten naar Chania en Edinburgh zijn wel vertrokken.

Eindhoven Airport verwijst klanten van Ryanair naar het vluchtschema op internet.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions