Transport Online - Pilotenvakbond daagt Ryanair vanwege stakingsbrekers

Pilotenvakbond daagt Ryanair vanwege stakingsbrekers

Pilotenvakbond daagt Ryanair vanwege stakingsbrekers
28-09-2018 08:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

EINDHOVEN - Pilotenvakbond VNV sleept luchtvaartmaatschappij Ryanair voor de rechter vanwege de inzet van stakingsbrekers vrijdag tijdens een pilotenstaking. Ondanks de staking zijn vrijdagochtend twee vluchten van Ryanair vanaf Eindhoven Airport toch vertrokken, terwijl de rechter de inzet van stakingsbrekers heeft verboden.

VNV vermoedt dat Ryanair onder andere Belgische piloten inzet om zoveel mogelijk vluchten te laten doorgaan. Als het aan de pilotenvakbond ligt, dient de rechtszaak tegen Ryanair volgende week.

De rechtbank in Haarlem bepaalde eerder dat Ryanair stakingen niet mag breken als acties ten minste 72 uur van tevoren zijn aangekondigd. Met het oog op nog meer stakingen wil VNV Ryanair met een spoedprocedure aan die uitspraak houden. "Ryanair heeft wederom aangetoond dat het een onbetrouwbare partij is die uitspraken van de rechter naast zich neerlegt. We staken liever niet maar strijden voor betere arbeidsvoorwaarden'', aldus een VNV-woordvoerder.

Het conflict van de piloten met Ryanair draait vooral om de arbeidsvoorwaarden die de Ierse budgetmaatschappij hanteert. Verder vinden de bonden in alle betrokken landen dat de lokale arbeidswetgeving van kracht moet zijn op de arbeidscontracten. De vijftig Nederlandse Ryanair-vliegers vallen tot dusver onder soepelere Ierse wetten.

Volgens het vluchtschema zijn vrijdag tot dusver achttien vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd. Een vliegtuig naar Londen bleef vrijdagochtend op het allerlaatste moment aan de grond waardoor tientallen reizigers gedupeerd werden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions