Transport Online - Ben Smith nu ook topman van Air France

 


Ben Smith nu ook topman van Air France

Ben Smith nu ook topman van Air France
27-09-2018 20:14 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - Topman van Air France-KLM Ben Smith wordt tot het einde van het jaar ook eindverantwoordelijk voor dochterbedrijf Air France. Hij is daarmee nu ook de aangewezen persoon om de stroef lopende loononderhandelingen vlot te trekken met de Franse pilotenbonden, die zijn voorganger de kop kostten en uitmondden in zeer kostbare stakingen.

Smith neemt de functie van topman van Air France er op interimbasis bij van Franck Terner, die de stoel op zijn beurt warm hield sinds het vertrek van Jean-Marc Janaillac. Ook Janaillac was naast topman van Air France tegelijk topman van moederconcern Air France-KLM.

De bonden zijn erg kritisch over de aanstelling van de eerste niet-Franse topman ooit voor het concern. Zelf zegt hij zich bewust te zijn van de verwachtingen van medewerkers, óók op het vlak van beloning. "Ik wil een nieuwe aanpak proberen. Met mijn eerste ontmoetingen met vertegenwoordigers van Air France-teams en de bonden achter de rug ben ik ervan overtuigd dat we samen aan de toekomst van Air France kunnen werken."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,592
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden