Clicky

 
Transport Online - Ryanair schrapt alsnog vluchten van en naar Eindhoven

Ryanair schrapt alsnog vluchten van en naar Eindhoven

Ryanair schrapt alsnog vluchten van en naar Eindhoven
27-09-2018 18:17 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

EINDHOVEN - Ryanair heeft alsnog twaalf vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd vanwege een pilotenstaking vrijdag. Volgens het vluchtschema van de luchthaven gaan vluchten van en naar Faro, Praag, Pisa, Marseille, Porto, Catania en Praag vrijdag niet door.

Ryanair liet eerder aan Eindhoven Airport nog weten vrijdag gewoon te kunnen vliegen vanaf de luchthaven ondanks de aangekondigde staking van piloten. Pilotenvakbond VNV trok de bewering van Ryanair al in twijfel omdat de rechter eerder heeft bepaald dat de luchtvaartmaatschappij vluchten moet schrappen bij een nieuwe staking.

Piloten van Ryanair uit verschillende landen staken vrijdag. De luchtvaartmaatschappij gaat ervan uit dat ongeveer 150 vluchten in Europa vervallen. Volgens Ryanair gaat het overgrote deel van het personeel gewoon aan het werk op vrijdag. In totaal zijn er op die dag 2400 vluchten van de Ierse prijsvechter gepland. Het conflict van de piloten met Ryanair draait vooral om de arbeidsvoorwaarden die de budgetmaatschappij hanteert.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions