Clicky

 
Transport Online - Minister van Nieuwenhuizen benadrukt dat kilometerheffing vrachtwagens terug gaat naar sector

Minister van Nieuwenhuizen benadrukt dat kilometerheffing vrachtwagens terug gaat naar sector

Minister van Nieuwenhuizen benadrukt dat kilometerheffing vrachtwagens terug gaat naar sector
27-09-2018 11:31 | Transport | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER/DEN HAAG - De opbrengsten van de vrachtwagen kilomterheffing worden teruggesluisd naar de sector in de vorm van een verlaging van de motorrijtuigenbelasting en gelden voor innovatie en duurzaamheid. Dat benadrukte minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) van Infrastructuur en Waterstaat dinsdagavond nogmaals in overleg met de Kamer, meldt TLN donderdag.

Op aandringen van Kamerlid Matthijs Sienot (D66) besprak de Kamer dinsdagavond de voortgang van de vrachtwagenheffing. Matthijs Sienot (D66) wil dat de vrachtwagenheffing zo snel mogelijk wordt ingevoerd.

TLN is ook vóór snelle invoering van de heffing, omdat de opbrengsten van de heffing gaan naar verlaging van de motorrijtuigenbelasting voor vrachtauto’s en innovatie en de verduurzaming van de transportsector. Dit is ook afgesproken in het regeerakkoord.

Daarnaast vindt TLN dat haar leden een gelijk speelveld in Europa verdienen. Inmiddels krijgen Nederlandse transporteurs in heel veel landen (een vorm van) kilometerheffing opgelegd, terwijl buitenlandse vervoerders nog altijd ‘gratis’ door Nederland rijden.

Met deze vrachtwagenheffing komt er eindelijk een gelijk speelveld. Ook met het oog op een eerlijker speelveld wil TLN dat de minister haast maakt met de invoering van de vrachtwagenheffing.

Kamerlid Suzanne Kröger (GroenLinks) vroeg aan de minister of wegbeheerders ook aanspraak kunnen maken op een deel van de opbrengsten van de vrachtwagenheffing. De minister benadrukte dat in het regeerakkoord is opgenomen dat de opbrengsten terugvloeien naar de sector.

TLN steunt deze bevestiging van de afspraken uit het regeerakkoord door de minister en ziet uit naar het beleidskader dat zij voor het einde van het jaar naar de Kamer stuurt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden