Proef met reclame op maat op televisie

Proef met reclame op maat op televisie
26-09-2018 10:08 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - KPN gaat reclame op maat aanbieden. Het bedrijf en Talpa Network beginnen in oktober een proef waarbij televisiekijkers die dat willen, op hen persoonlijk afgestemde reclame krijgen te zien.

In eerste instantie gaat het om 1500 medewerkers van KPN, die al toestemming hebben gegeven voor het gebruik van onder meer hun kijkgedrag om relevantere reclame te krijgen. Begonnen wordt met SBS6, later volgen Veronica, Net5 en SBS9. Volgens KPN wordt een deel van de bestaande reclame vervangen door reclame op maat. "Zo zullen bijvoorbeeld sportliefhebbers meer sportgerelateerde reclames ontvangen."

Na de proef wil KPN reclame op maat op grotere schaal gaan aanbieden. Klanten moeten expliciet toestemming geven voor het gebruik van hun kijkgedrag en gegevens als adres, leeftijd, geslacht en abonnementen op zenderpakketten. Op basis daarvan worden profielen samengesteld, die dan weer aan verschillende doelgroepen worden gekoppeld. Als voorbeeld noemt KPN 'gezinnen met interesse in sport'.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden