Top 40 naar rechter als 538 voor eind van 2018 stopt met uitzenden

Top 40 naar rechter als 538 voor eind van 2018 stopt met uitzenden
25-09-2018 19:17 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - De Stichting Nederlandse Top 40 is bereid om juridische stappen te nemen als Radio 538 weigert om de Top 40 tot het einde van het jaar uit te zenden. Volgens voorzitter Erik de Zwart ligt dat contractueel vast en is de radiozender verplicht om zich daar aan te houden.

"Ze moeten de lijst wel uitzenden. Dat is ook in het belang van de luisteraar. En gewoon op FM en niet op internet, zoals werd gesteld", zegt De Zwart. Hij heeft naar eigen zeggen nog geen antwoord van Talpa Radio-directeur Marc Adriani gehad over de kwestie. Die kondigde maandag aan dat 538 wil stoppen met het uitzenden van de populaire hitlijst.

De beslissing kwam als een verrassing voor de Stichting Nederlandse Top 40, al werd er achter de schermen al langere tijd gepraat over het wel of niet verlengen van het contract. Op aanwijzing van de directie van 538 voerde de stichting ook al gesprekken met andere zenders. Vandaar dat maandag snel geschakeld kon worden en Qmusic kon worden aangekondigd als de nieuwe partner van de Top 40.

"Een weloverwogen keuze", aldus De Zwart. Volgens hem waren er "meerdere partijen" in de running maar was Qmusic samen met de Persgroep de beste keuze.

Talpa ziet rechtszaak met vertrouwen tegemoet

Talpa Radio ziet een rechtszaak over het contract met de Stichting Nederlandse Top 40 "met vertrouwen tegemoet". Dat heeft een woordvoerder dinsdag laten weten.

"We blijven de Top 40 uitzenden tot het einde van het jaar", stelt de zegsvrouw. "Alleen per 1 november is de lijst alleen online te horen en via DAB+. Op FM gaan we vanaf die datum onze eigen lijst uitzenden. Wij houden ons in onze ogen op die manier aan het contract."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden