Transport Online - Ryanair schrapt 190 vluchten op vrijdag

Ryanair schrapt 190 vluchten op vrijdag

Ryanair schrapt 190 vluchten op vrijdag
25-09-2018 18:06 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DUBLIN - Ryanair schrapt vrijdag 190 van de 2400 geplande vluchten vanwege een staking van piloten in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Dat liet de Ierse luchtvaartmaatschappij weten.

Het is de tweede grote stakingsdag bij de prijsvechter. Op 10 augustus, midden in de vakantieperiode, legden piloten ook al het werk neer in vijf Europese landen, inclusief Nederland. Vluchten vanaf Eindhoven gingen gewoon door, omdat Ryanair piloten van elders inschakelde om het werk van stakers over te nemen.

Ryanair denkt dat ongeveer 30.000 reizigers last krijgen van de vluchtuitval door de actie van een "zeer kleine minderheid'' van de piloten. Volgens de maatschappij is de staking "onnodig'' en schaadt die de onderneming en het vertrouwen van consumenten in het bedrijf.

Het conflict met Ryanair draait vooral om de arbeidsvoorwaarden die de budgetmaatschappij hanteert. Daarnaast vinden de bonden in alle betrokken landen dat de lokale arbeidswetgeving van kracht moet zijn op de arbeidscontracten. Nu geldt voor de veertig tot vijftig in Nederland werkzame Ryanair-vliegers de Ierse wetgeving.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions