Transport Online - Frankrijk helpt migrantenschip Aquarius

Frankrijk helpt migrantenschip Aquarius

Frankrijk helpt migrantenschip Aquarius
25-09-2018 09:53 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - Parijs zoekt een "Europese oplossing'' voor een schip dat voor de kust van Libië met 58 opgepikte migranten vaart, de Aquarius. Franse media meldden dat medewerkers van premier Edouard Philippe op verzoek van de hulporganisaties SOS Méditerranée en Artsen zonder Grenzen bekijken waar de boot heen kan en waar dan vervolgens de migranten naartoe gaan.

De boot wordt gerund door de twee hulporganisaties. Fréderic Penard van SOS Méditerranée heeft gezegd dat het schip inmiddels onderweg is naar Marseille. Maar Frankrijk lijkt daar niet van gediend, want het land heeft toen Italië en Malta afgelopen zomer besloten de omstreden reddingsschepen van particuliere hulporganisaties niet meer toe te laten, nog geen enkel reddingsschip laten aanmeren.

De Aquarius is het laatste reddingsschip dat nog in dit deel van de Middellandse Zee actief is. Het vaart onder Panamese vlag, maar de maritieme autoriteiten in dat Latijns-Amerikaanse land hebben zondag laten wetend dat de registratie van het schip wordt geschrapt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions