Transport Online - Aantal passagiers nationale luchthavens stijgt

Aantal passagiers nationale luchthavens stijgt

Aantal passagiers nationale luchthavens stijgt
25-09-2018 08:42 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - De groei van de passagiersaantallen op de vijf nationale luchthavens zet door. In het tweede kwartaal van 2018 vlogen ruim 21,2 miljoen passagiers van en naar Nederland. Een stijging van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal passagiers nam procentueel het meest toe op Maastricht Aachen Airport. Daar steeg het aantal reizigers met 49 procent. Dat komt door uitbreiding van het aantal bestemmingen waarop luchtvaartmaatschappij Corendon vanaf Maastricht vliegt. Op Eindhoven Airport groeide het aantal passagiers met 8 procent. Rotterdam The Hague Airport en Groningen Airport Eelde lieten groeicijfers zien van 9,8 procent en 5,6 procent.

Met 18,8 miljoen reizigers was de passagiersgroei op Schiphol 3,3 procent. Dat is de kleinste toename sinds het vierde kwartaal van 2013. Daarnaast daalde het aantal vluchten van en naar Schiphol met 0,8 procent. Dat komt voornamelijk door een daling van het aantal vliegtuigbewegingen binnen het handelsverkeer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions