Iran pakt 22 mensen op wegens aanslag Ahvaz

Iran pakt 22 mensen op wegens aanslag Ahvaz
24-09-2018 22:52 | Buitenland | auteur ANP

TEHERAN - Iran heeft 22 mensen gearresteerd in verband met de dodelijke aanslag op een militaire parade in Ahvaz, in het zuidwesten van het land. Dat heeft het ministerie van Informatie bekendgemaakt. Teheran gaf de Verenigde Staten en hun bondgenoten de schuld van de terreurdaad die zaterdag 25 personen het leven kostte, onder wie twaalf leden van de revolutionaire garde.

"De verdachten zijn geïdentificeerd en opgepakt. In het huis dat toebehoorde aan de vijf schutters zijn wapens, exclusief materiaal en communicatieapparatuur in beslag genomen'', aldus een verklaring die via persbureau Tasnim naar buiten werd gebracht. De daders werden ook doodgeschoten. Maandag bleken het er vijf te zijn in plaats van vier.

De in Nederland gehuisveste Arabische verzetsbeweging voor de bevrijding van Ahvaz (ASMLA) ontkende elke betrokkenheid. Leden van deze groepering claimden, evenals Islamitische Staat, de verantwoordelijkheid voor de aanslag maar ze zijn volgens de ASMLA al in 2015 uit de organisatie gezet.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden