Lidl huurt 55.000 m2 nieuwbouw in Breda

Lidl huurt 55.000 m2 nieuwbouw in Breda
24-09-2018 18:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BREDA - WDP is gestart met de realisatie van een nieuw distributiecentrum van circa 55.000 m² voor Lidl op de site die voorheen eigendom was van The Greenery in te Breda. Dit nieuwbouwmagazijn vormt het sluitstuk van de (her)ontwikkeling van het terrein en de gebouwen die in 2015 door WDP werden verworven tot een modern logistiek park van in totaal ongeveer 85.000 m² verhuurd aan meerdere klanten.

Na de afbraak van de bestaande loods (voormalig The Greenery), is WDP gestart met de realisatie van een nieuwbouwmagazijn van circa 55.000 m² dat na oplevering (voorzien in de loop van het tweede kwartaal van 2019) zal worden gehuurd door Lidl op basis van een langetermijnhuurcontract. Lidl zal in dit pand zijn food-activiteiten – voorheen op verschillende kleinere locaties – consolideren. Deze verhuring bevestigt andermaal het langetermijnpartnership tussen WDP en Lidl. Na de huur van de locaties te Moerdijk en Hazeldonk in Nederland en het pand te Genk in België, is dit meteen het vierde WDP-warehouse dat door de retailer voor lange termijn wordt gehuurd.

In het voorjaar van 2015 verwierf WDP de voormalige locatie van The Greenery te Breda, met de bedoeling deze locatie verder uit te bouwen en te herontwikkelen naar een hedendaags logistiek park, gedeeltelijk voor de AGF-activiteiten van The Greenery en Euro Pool System. De realisatie van het nieuwbouwmagazijn voor Lidl vormt het sluitstuk van deze herontwikkeling die zal afgerond zijn midden 2019 en een geschikte vastgoedoplossing biedt aan meerdere klanten op een terrein van in totaal 80.000 m² aan vastgoed en een gezamenlijk investeringsbudget voor WDP van circa 50 miljoen euro.

Immers, onmiddellijk na de aankoop van deze site, werden de Zachtfruit-activiteiten van The Greenery ondergebracht in een nieuw distributiecentrum van 12.000 m² en samengevoegd met de bestaande fust-loods en wasinstallatie van Euro Pool System – waar het reinigen van kratten wordt uitgevoerd door The Greenery.

Naderhand werd een aanpalend gedeelte van de locatie, gelegen op het IABC-industrieterrein, verworven en verhuurd (ongeveer 10.000 m²) aan verschillende AGF-bedrijven die voorheen onderdak vonden in de gebouwen die heden worden vervangen door het nieuwe distributiecentrum. Door de herlokalisatie van deze bedrijven naar een meer aangepaste ruimte op dezelfde site, konden de oude gebouwen worden afgebroken en kwam een perceel van 9 ha beschikbaar waarop heden dus is gestart met de bouw van het nieuwbouwmagazijn van circa 55.000 m² voor Lidl. NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden