Doelman FC Groningen Sergio Padt weer op vrije voeten

Doelman FC Groningen Sergio Padt weer op vrije voeten
24-09-2018 16:50 | Sport | auteur ANP

GRONINGEN - Doelman Sergio Padt van FC Groningen is weer op vrije voeten. De 28-jarige aanvoerder van de eredivisieclub bracht de nacht van zondag op maandag in de cel door, nadat hij zich agressief gedragen zou hebben in de trein. De politie heeft de zaak voorgelegd aan het Openbaar Ministerie, die de strafmaat moet bepalen.

Onduidelijk is waarvan Padt precies wordt verdacht. Hij zou zich agressief hebben gedragen toen conducteurs hem zondagavond wilden beboeten omdat hij in de trein geen geldig vervoersbewijs bij zich had. De inwoner van het Groningse dorp Kropswolde zou hebben uitgehaald naar een beveiliger. Volgens de politie hebben twee treinpersoneelsleden aangifte gedaan.

Padt, aanvoerder van FC Groningen en al enige tijd de derde doelman van Oranje, verloor zondag met zijn club de thuiswedstrijd tegen AZ (1-3). De noorderlingen staan met drie punten uit zes duels onderaan in de eredivisie. Groningen speelt donderdag voor de beker tegen FC Twente.

De club reageert vooralsnog niet op de aanhouding van Padt en ook zijn zaakwaarnemer was niet bereikbaar voor commentaar. Groningen wil eerst met Padt spreken en duidelijk hebben wat er is gebeurd.

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier