Clicky


 


Frankrijk werkt aan vignet voor (buitenlandse) vrachtwagens

Frankrijk werkt aan vignet voor (buitenlandse) vrachtwagens
24-09-2018 11:42 | Buitenland | auteur Redactie [FE] | ANP

PARIJS - De Franse regering werkt momenteel aan een vignet om buitenlandse vrachtwagens in Frankrijk extra te belasten. Dat heeft de minister van Ecologische Transitie zondag aangekondigd.

Het plan is om buitenlandse chauffeurs middels een vignet te laten betalen voor het onderhoud van wegen en infrastructuur in Frankrijk. Deze vignetvorm, die in andere Europese landen al bestaat, zou al in 2019 ingevoerd kunnen worden. Volgens sommige Franse media zou het vignet ook gaan gelden voor Franse vrachtwagens.

"Er zijn vrachtwagens die in Frankrijk niet eens tanken dus ze betalen helemaal geen belastingen terwijl ze wel onze wegen gebruiken", klaagde de minister zondag. Volgens cijfers zou het om tweederde van de vrachtwagens gaan die niet in Frankrijk tankt.

Daarnaast wil de minister een situatie als in Genua vermijden. Daar stortte vorige maand een brug in, vermoedelijk door een gebrek aan onderhoud.

De transportsector heeft onmiddellijk afwijzend gereageerd, want het wil geen extra kosten meer. Er wordt veel tolgeld betaald op Franse autosnelwegen. Enkele jaren terug sneuvelde als gevolg van protesten een speciale 'écotax' op zware vrachtwagens nadat de Franse regering er honderden miljoenen euro's in had gestoken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats