Porsche gaat stoppen met dieselmotoren

Porsche gaat stoppen met dieselmotoren
24-09-2018 10:03 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

STUTTGART - Sportwagenmaker Porsche gaat stoppen met de verkoop van dieselaangedreven auto's. Het bedrijf gaat zich richten op auto's met benzinemotoren, elektrische motoren en hybride aandrijvingen omdat de vraag naar dieselvoertuigen afneemt.

Porsche is de eerste Duitse automaker die dieselwagens in de ban doet. De Duitse autosector wordt al enkele jaren geplaagd door het schandaal over sjoemeldiesels nadat automakers de uitstoottests hadden gemanipuleerd.

Porsche geeft evenwel aan diesel niet te veroordelen en stelt dat het "een belangrijke aandrijftechnologie is en blijft''. Voor Porsche waren diesels echter traditioneel al van ondergeschikt belang. Het bedrijf verkocht zo'n 12 procent van SUV's als de Cayenne en Macan met dieselmotoren. Porsche gebruikte voor die auto's motoren van zusterbedrijf Audi, dat ook tot het Volkswagenconcern behoort.

Porsche laat verder weten dat zijn hybridewagens steeds populairder worden. Van de Panamera wordt in Europa zo'n twee derde verkocht met de deels elektrische aandrijving. Volgend jaar introduceert Porsche met de Taycan zijn eerste volledige elektrische sportauto.

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier