'Nog veel nep-aanbiedingen in winkels'

'Nog veel nep-aanbiedingen in winkels'
24-09-2018 09:39 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Veel winkels lokken klanten nog steeds met nep-aanbiedingen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 65 winkels. Met van-voorprijzen suggereren aanbieders flinke kortingen, terwijl de doorgestreepte 'van-prijs’ nooit is gerekend. Volgens de wet moet een doorgestreepte 'van-prijs’ echter daadwerkelijk voorafgaand aan de aanbieding gerekend zijn.

Volgens toezichthouder Autoriteit Consument & Markt moet de 'van-prijs’ in de drie maanden voorafgaand aan de 'voor-prijs’ zijn gecommuniceerd. De Consumentenbond peilde daarom drie maanden lang de prijzen bij vijftien supermarkten, vijf drogisterijen, vijf bouwmarkten en veertig webwinkels. Vooral webwinkels gaan de fout in, blijkt uit het onderzoek. In totaal 26 van de veertig winkels maakten zich schuldig aan prijsmisleiding door onterecht een prijsvoordeel te suggereren.

Volgens het onderzoek gaan onder meer postorderbedrijf Otto en webwarenhuis Fonq de fout in met hun aanbiedingen. Ook drogisterijketen Kruidvat adverteerde met een van-voor prijs die niet aan de regels voldeed.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden