Transport Online - 'Wilders, Asscher en Dijkhoff scoorden goed'

'Wilders, Asscher en Dijkhoff scoorden goed'

'Wilders, Asscher en Dijkhoff scoorden goed'
23-09-2018 10:40 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Geert Wilders (PVV), Lodewijk Asscher (PvdA) en Klaas Dijkhoff (VVD) hebben volgens de eigen aanhang het best gescoord bij de algemene beschouwingen. Alexander Pechtold (D66) en Thierry Baudet (FvD) scoorden een stuk lager onder eigen kiezers. Dat is de uitkomst van de wekelijkse politieke peiling door Maurice de Hond.

Wilders en Asscher scoorden van de fractievoorzitters van de oppositie het hoogst. Ook onder kiezers van FvD scoorde Wilders hoger dan Baudet.

Voor het eerst sinds de verkiezingen wint de PVV zetels terug van FvD. De PVV gaat er twee omhoog naar zeventien en de FvD gaat van zestien naar veertien. De PvdA is een zetel gestegen naar dertien. De coalitie staat in de peiling op een verlies van in totaal 23 virtuele zetels.

Van de Nederlanders is 63 procent het eens is met de stelling van Baudet dat door het regeerakkoord weinig te behalen valt door de oppositie bij dit soort debatten. 73 procent vindt dat hij wel actief aan het debat had moeten meedoen. Onder zijn eigen kiezers is dat 42 op de honderd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions