Nu ook naalden gevonden in aardbeien in Nieuw-Zeeland

Nu ook naalden gevonden in aardbeien in Nieuw-Zeeland
23-09-2018 10:30 | Buitenland | auteur ANP

AUCKLAND - Een Nieuw-Zeelands supermarktketen heeft alarm geslagen nadat naalden waren aangetroffen in aardbeien. Het betreffende fruitmerk wordt uit de schappen gehaald, bericht de krant The New Zealand Herald. Het bedrijf Countdown adviseert klanten uit Australië afkomstige aardbeien voor de zekerheid te snijden voor consumptie.

Het is onduidelijk of de naalden zijn aangetroffen door een medewerker of klanten van de supermarkt. Een woordvoerster van het bedrijf wilde niet in detail treden over de vondst. In het nabijgelegen Australië bestaat al langer onrust over naalden in fruit. Daar berichten media over een heuse "aardbeiencrisis''.

Op meerdere plekken in Australië zijn de afgelopen tijd naalden aangetroffen in het rode fruit. Een hoge medewerker van de branchevereniging van aardbeientelers sprak eerder over "commercieel terrorisme'' dat de sector grote schade toebrengt.

De autoriteiten kregen ook meldingen over naalden in andere fruitsoorten, zoals bananen en appels. Het gaat vermoedelijk in sommige gevallen om grappen of copycat-gedrag. De Australische regering heeft aangekondigd met strengere straffen te komen voor mensen die fruit 'besmetten'.

 NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden