Doorstart voor twee failliete kampeerwinkels Vrijbuiter

Doorstart voor twee failliete kampeerwinkels Vrijbuiter
21-09-2018 17:47 | Binnenland | auteur ANP

ZAANDAM - Twee van de vier kampeerwinkels van Vrijbuiter maken een doorstart. De megawinkels in Zaandam en Gouda zijn overgenomen door kampeerspecialist Vervat, die zelf ook al een 'megastore' voor kampeerartikelen heeft in Rotterdam.

Volgens Vervat is een groot deel van de werkgelegenheid van de twee Vrijbuiters die op zaterdag weer opengaan gered. Vrijbuiter is een begrip onder kampeerenthousiastelingen, net zoals Vervat dat is in de regio Rotterdam. De webwinkel van Vrijbuiter komt naar verwachting eind november weer op gang. De garantie op producten van Vrijbuiter wordt ook overgenomen door Vervat.

Vrijbuiter vroeg begin augustus faillissement aan. Het bedrijf ging volgens de curator ten onder aan een combinatie van ambitieuze groeidoelstellingen en langjarige verplichtingen. Wat er gebeurt met de winkels in Roden en Roermond is onduidelijk. Vervat zegt wel ambities te hebben op termijn ook in het noorden en zuiden weer een kampeerwinkel te openen.

Vrijbuiter was ook eigenaar van tentenmerk De Waard, dat een eigen winkel had in Heerde. Dat merk en die winkel werden eerder al ingelijfd door Sunshine Group, dat meerdere kampeermerken bezit.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden