Transport Online - Neuss wordt meest moderne terminal binnen Contargo-groep en hub voor zeehavens

Neuss wordt meest moderne terminal binnen Contargo-groep en hub voor zeehavens

Neuss wordt meest moderne terminal binnen Contargo-groep en hub voor zeehavens
21-09-2018 16:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NEUSS - Contargo Neuss GmbH viert op 21 september 2018 de officiële opening van haar uitgebreide en gemoderniseerde terminal in de Floßhafenstraße.

Tijdens de uitbreiding, die minder dan twee jaar heeft geduurd, is de terminal steeds operationeel gebleven. De oppervlakte is bijna verdrievoudigd. Ten noorden en zuiden van de terminal zijn er 52.000 m2 bijgekomen, waardoor de terminal nu een totale oppervlakte van 84.000 m2 heeft voor de trimodale overslag van containers.

Overslagcapaciteit verdubbeld

Ook de infrastructuur is uitgebreid. Er zijn twee nieuwe kranen bijgekomen. Contargo kan nu in Neuss vijf kranen inzetten voor de containeroverslag (waarvan twee in de Tilsiter Straße). Om twee treinen tegelijk te kunnen afhandelen is het spoor verlengd tot 1.400 meter.

Verder zijn er een nieuw afhandelingsgebouw en een kantoor gebouwd. Er zijn zeventien extra vrachtwagenplaatsen en 106 parkeerplaatsen voor personenwagens aangelegd. De overslagcapaciteit van de terminal is verdubbeld tot 200.000 containers.

Overslagpunt aan de Nederrijn

Door de uitbreiding kan Contargo de terminal in Neuss inzetten als een hub voor de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen. Als gevolg van de lange wachttijden voor binnenschepen in deze havens vaart Contargo sinds enige tijd alleen nog naar de grotere zeehaventerminals. Hierdoor wordt de omloopsnelheid van de binnenschepen verhoogd. In de toekomst worden containers van andere Contargo-terminals in Neuss geconsolideerd.

Optimale afhandeling van vrachtwagens

Neuss behoort niet alleen tot de grootste terminals binnen de Contargo-groep, maar is ook een van de modernste. De extra ruimte voor vrachtwagens en de geoptimaliseerde processen bij het in- en uitchecken verminderen de druk op de wegen in de haven.

Door de combinatie van OCR-gates, een drive-by-kiosk en self-check-in, het gatehouse en een door Contargo ontwikkelde software zal de doorlooptijd voor vrachtwagens op de terminal halveren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions