Transport Online - 60 dagen celstraf, rijverbod en ruim 19.000 euro boete voor rijden met dubbele bestuurderskaart

60 dagen celstraf, rijverbod en ruim 19.000 euro boete voor rijden met dubbele bestuurderskaart

60 dagen celstraf, rijverbod en ruim 19.000 euro boete voor rijden met dubbele bestuurderskaart
21-09-2018 11:04 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PADBORG - Woensdag 19 september hielde Deense politie een controle in Padborg. Een Poolse vrachtwagen werd aan een controle onderworpen.

"Bij de controle kon de politie zien dat de bestuurderskaart van de chauffeur maar een paar minuten in de tachograaf had gezeten zonder dat de vrachtwagen bestuurd werd", zegt de Deense openbaar aanklager Pernille Moesborg.

"Net ervoor had er een bestuurderskaart van iemand anders in de tachograaf gezeten maar er was geen andere chauffeur in de buurt van de vrachtwagen", vertelt ze verder.

Bij het controleren van de vrachtwagen vond de politie in totaal twee bestuurderskaarten in de cabine. 

Donderdag 20 september moest de Poolse chauffeur voor de rechtbank in Kolding verschijnen voor in totaal 22 gevallen van rijden met de bestuurderskaart van iemand anders.

De zaak kon direct worden afgewikkeld nadat de chauffeur de feiten bekende. Als verklaring gaf de chauffeur dat hij dit gedaan had om schendingen van de rij- en rusttijd te verbergen.

De chauffeur werd veroordeeld tot 60 dagen gevangenisstraf, een geldboete van 144.000 DKK(19.300 euro) een rijverbod van zes jaar voor het besturen van vrachtwagens in Denemarken. De Pool zal na zijn straf uitgezet worden.

20.000 DKK van de boete, omgerekend 2.681 euro, kreeg hij opgelegd omdat hij niet woonachtig is in Denemarken en daarom niet veroordeeld kon worden voor een taakstraf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions