Transport Online - Leerlingen De Korenaer Oss weer naar school

 


Leerlingen De Korenaer Oss weer naar school

Leerlingen De Korenaer Oss weer naar school
21-09-2018 10:02 | Binnenland | auteur ANP

OSS - Basisschool De Korenaer in Oss heeft vrijdagmorgen de deuren weer geopend voor de leerlingen. De school heeft vrijdag een aangepast programma, dat begint met een gezamenlijke bijeenkomst voor alle ouders en de ongeveer vierhonderd schoolkinderen. Op de school is slachtofferhulp aanwezig.

Alle vijf kinderen die donderdag betrokken waren bij het ongeluk met de stint zaten op De Korenaer. Bij de school hangt de vlag halfstok. Op het schoolplein zijn bloemen en knuffels neergelegd. Ouders en kinderen trotseren de stromende regen om daar even stil te blijven staan.

"Mijn juf moest gisteren zo huilen’’, vertelt een tienjarige leerling van de school. "Toen kwam er later een andere juf die we niet kenden.’’ Ook vrijdag staan volgens scholenstichting SAAM, waar De Korenaer bij hoort, leerkrachten van andere scholen klaar om hun collega’s te helpen. "Invalkrachten, mensen die eigenlijk niet op vrijdag werken, iedereen heeft zich gemeld om te helpen als het nodig is.’’ Kinderdagverblijf Okido blijft vrijdag dicht.

De school in een bosrijke omgeving heeft verschillende ingangen. Die zijn vrijdag allemaal hermetisch afgesloten voor anderen dan de schoolgemeenschap. Na de gezamenlijke bijeenkomst praten de kinderen in hun eigen groep over wat er is gebeurd. Ze mogen ook brieven schrijven of tekeningen maken voor hun getroffen schoolgenootjes. Die krijgen later een goede plek, zegt de schoolleiding. Ouders kunnen bij elkaar blijven in een aparte ruimte.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden