Clicky

 
Transport Online - Herfst begint zeer onstuimig

Herfst begint zeer onstuimig

Herfst begint zeer onstuimig
21-09-2018 09:54 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De herfst komt vrijdag onstuimig uit de startblokken. De wind is hard en stormachtig, de temperatuur is laag en het gaat regenen.

Op de Wadden en op het IJsselmeer kunnen zeer zware windstoten van 100 tot 130 kilometer per uur voorkomen. In het binnenland zijn windsnelheden van 75 tot 90 kilometer per uur mogelijk. De kans op stormschade is groot, zeker ook omdat bomen nog vol in het blad staan.

In de ochtend trekt een regengebied van west naar oost over het land. De temperatuur in het noordwesten komt niet hoger uit dan zo’n 14 graden, een paar graden lager dan de maxima in de voorgaande nacht.

Weeronline verwacht vrijdagavond een tweede windpiek, veroorzaakt door stevige buien met kans op onweer. Het onstuimige weer trekt over het westen en noorden van het land.

Zaterdag zwakt de wind af naar matig en er trekken wolkenvelden en enkele buien over het land. Het wordt fris, met maxima van 16 tot 17 graden.

Zondag is het begin van de astronomische herfst. Dan staat staat de zon precies boven de evenaar waardoor dag en nacht overal op aarde even lang duren. Mogelijk gaat het die dag opnieuw stormen, maar de weersverwachting is nog onzeker.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions