Koeltrailer met 273 lijken in veld geparkeerd bij gebrek aan ruimte in mortuarium

Koeltrailer met 273 lijken in veld geparkeerd bij gebrek aan ruimte in mortuarium [+foto's&video]
20-09-2018 17:36 | Opmerkelijk | auteur ANP/RTR

MEXICO-STAD - Een rel rond een mobiel mortuarium heeft in Mexico de kop gekost aan twee hoge functionarissen. De autoriteiten hebben bekendgemaakt dat de hoogste aanklager in de staat Jalisco is ontslagen. Eerder moest ook het hoofd van het forensisch instituut al het veld ruimen.

De ophef draait rond de opslag van 273 lichamen in een gekoelde vrachtwagen trailer. Die stond geparkeerd in de buurt van woonhuizen, waarop inwoners hun beklag deden over stankoverlast. Er zouden ook nog tientallen lichamen zijn aangetroffen in een tweede trailer. Mortuaria in de staat hebben door het grote aantal moorden grote moeite plek te vinden voor alle stoffelijke resten.

Gouverneur Aristoteles Sandoval beloofde op een persconferentie dat alle lichamen uiterlijk 15 oktober fatsoenlijk zijn opgeslagen. Hij hekelde de "onverschilligheid'' van de verantwoordelijke medewerkers.

Het hoofd van het forensisch instituut heeft op zijn beurt geklaagd dat hij als zondebok wordt gebruikt. Zijn dienst zou niet verantwoordelijk zijn voor de opslag van lichamen. Bovendien zou al twee jaar bekend zijn dat daar meer ruimte voor moet worden gevonden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden