Clicky

 
Transport Online - Organisaties kinderopvang houden stints binnen na ongeval in Oss

Organisaties kinderopvang houden stints binnen na ongeval in Oss

Organisaties kinderopvang houden stints binnen na ongeval in Oss
20-09-2018 17:03 | Binnenland | auteur ANP

OSS/ROTTERDAM - Meerdere kinderopvangorganisaties zien vooralsnog af van het gebruik van stints voor het vervoer van kinderen, totdat er duidelijkheid is over de oorzaak van het ongeval in Oss.

De organisatie AVEM, met veertig locaties in Oss en omgeving, stopt met onmiddellijke ingang met de inzet van de elektrische voertuigen "totdat er nadere informatie beschikbaar is", aldus en woordvoerster. De kinderen worden voorlopig met ander vervoer opgehaald.

Ook KindeRdam, met zo'n zeventig vestigingen in Rotterdam en omgeving, houdt de stints voorlopig binnen. "We hebben de leverancier gebeld, die start een onderzoek. Tot die tijd worden ze buiten gebruik gehouden", aldus bestuurder Els Maasdam.

Partou, een grote speler met vestigingen in het hele land, blijft gewoon gebruikmaken van de elektrische bolderkarren. Dat geldt ook voor DAK kindercentra, met zestig vestigingen in Den Haag en omstreken. "We volgen het onderzoek op de voet, maar tot op heden zijn nooit ongelukken gemeld'', aldus een woordvoerster van DAK.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) zegt dat het lastig is om nu met oordelen over stints te komen. "Alles moet onderzocht worden. Het is ook aan de kinderdagverblijven om daarin een afweging te maken. Ik snap wel dat ze er over nadenken.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden