Clicky

 
Transport Online - Camera op trein filmde ongeval met bakfiets

Camera op trein filmde ongeval met bakfiets

Camera op trein filmde ongeval met bakfiets
20-09-2018 13:53 | Ongevallen | auteur ANP

OSS - De trein die donderdagochtend op een overweg in Oss op een elektrische bolderkar met kinderen botste, was uitgerust met een frontcamera. De beelden worden bestudeerd voor het onderzoek naar de toedracht, zei directeur Pier Eringa van ProRail op een persconferentie.

De politie stelt de beelden veilig en diee zullen ook worden gedeeld met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Onderzoeksraad voor Veiligheid, die ook onderzoek doen naar het ongeluk.

Wat er op de beelden precies is te zien, is nog niet bekend. Personeel van de NS heeft de beelden uit de trein donderdagmiddag voor het eerst bekeken, aldus Marjan Rintel van de raad van bestuur. Ook camera's op station Oss West nabij de overweg worden bekeken om informatie te verzamelen.

Personeel van ProRail heeft de beelden al wel gezien. Volgens directeur Eringa laten ze alles zien wat er voor de trein is gebeurd, maar op de details ging hij niet in. "Beelden komen altijd te laat maar in dit geval zijn ze goud waard. Ze kunnen in de toekomst ook ongelukken voorkomen'', zei hij.

Alleen nieuwe treinstellen zijn standaard uitgerust met een frontcamera. Het gaat om maximaal 10 procent van de treinen, aldus de NS. De frontcamera is vooral ingevoerd om na een zelfdoding snel een misdrijf uit te kunnen sluiten, om het treinverkeer weer snel op te starten.

Door de aanrijding bij station Oss West kwamen vier kinderen om het leven. Een vijfde kind en hun begeleidster raakten ernstig gewond.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,892

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden