Clicky

 
Transport Online - OESO: rek uit groei wereldeconomie

OESO: rek uit groei wereldeconomie

OESO: rek uit groei wereldeconomie
20-09-2018 12:04 | Algemeen | auteur ANP

PARIJS - De wereldwijde economische groei neemt niet verder toe. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) verwacht dat de wereldeconomie dit jaar en volgend jaar met 3,7 procent groeit. Eerder ging de organisatie nog uit van sterkere groei in 2019 dan in 2018.

De afgelopen jaren werd de groei aangejaagd door ontwikkelingen op het vlak van handel. Toenemende spanningen tussen de Verenigde Staten en hun handelspartners en onrust op de wereldwijde markten zetten nu een rem op die ontwikkeling, zo constateert de OESO.

De groeiverwachtingen voor de VS zijn met 2,9 procent dit jaar het hoogst onder de economische zwaargewichten. Het land profiteert daarbij nu van belastingverlagingen en hogere overheidsbestedingen. De verwachtingen voor 2019 zijn verlaagd van 2,8 naar 2,7 procent.

De verwachtingen voor de eurozone gingen eveneens omlaag, van 2,2 naar 2 procent dit jaar en volgend jaar naar 1,9 van 2,1 procent. Voor Nederland wordt net als bij eerdere voorspellingen gerekend op 3,3 procent groei dit jaar en net geen 3 procent volgend jaar. Daarmee is de OESO optimistischer dan het Centraal Planbureau (CPB) in Nederland, dat op Prinsjesdag zijn ramingen voor 2019 opkrikte naar 2,6 procent en dit jaar rekent op 2,8 procent groei.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions