Transport Online - Nieuwe F-Max van Ford Trucks verkozen tot International Truck of the Year 2019

Nieuwe F-Max van Ford Trucks verkozen tot International Truck of the Year 2019

Nieuwe F-Max van Ford Trucks verkozen tot International Truck of the Year 2019
20-09-2018 10:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HANNOVER - De nieuwe F-Max, geproduceerd door Ford Trucks, is verkozen tot International Truck of the Year voor 2019. Deze prestigieuze prijs werd overhandigd aan Haydar Yenigün, General Manager van Ford Otosan, tijdens de persdag van de IAA-bedrijfsvoertuigenshow in Hannover, Duitsland.

De F-Max won met 126 stemmen van de nieuw gelanceerd L en P-serie van Scania en de FH/FM-serie op LNG van Volvo.

De International Truck of the Year prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan vrachtwagens die in de afgelopen 12 maanden op de markt zijn gelanceerd en die een grote bijdrage aan de efficiënte van het wegvervoer heeft geleverd. De jury houdt rekening met belangrijke criteria als technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijeigenschappen, brandstofbesparing, ecologische voetafdruk en Total Cost of Ownership.

Tijdens een recente uitgebreide testrit prezen de juryleden de efficiëntie en geavanceerde eigenschappen van de aandrijflijn van de F-Max, waaronder Eco-Roll, Adaptive Cruise Controle en GPS-gebaseerde Predictive Cruise Control-functies. Even indrukwekkend was de koppeling - en rust - van de in-lijn zescilinder 12,7-liter Ford Ecotorq Euro 6-motor van 500 PK in combinatie met de ZF 12-traps automatische versnellingsbak.

De juryleden waardeerden ook de belangrijkste kenmerken van de nieuwe langeafstandscabine, die een comfortabele, ergonomische, gebruiksvriendelijke werk- en woonomgeving biedt, met een vlakke vloer, een breedte van 2,5 m, een binnenhoogte van 2,16 m, uitstekende opslagcapaciteit en cockpit-stijl dashboard met een digitaal instrumentenpaneel (dat zowel gemakkelijk te lezen als te navigeren is). Juryleden hebben ook positief gereageerd op ConnecTruck, het connectiviteitsplatform van het voertuig.

De Ford F-Max zal voorlopig niet in Nederland gelanceerd worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions