Clicky

 'Amazon wil 3000 kassaloze supers'

'Amazon wil 3000 kassaloze supers'
20-09-2018 10:03 | Buitenland | auteur ANP

SEATTLE - Amazon zet zwaar in op supermarkten zonder kassa's. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de webwinkelreus er de komende jaren zo'n 3000 wil openen. Daarmee zou Amazon Go in korte tijd een van de grootste winkelketens in de Verenigde Staten worden. De onderneming zelf weigerde commentaar te geven op het bericht.

Nu heeft Amazon nog maar vier kassaloze filialen: drie in thuisstad Seattle en een in Chicago. Met sensoren en camera's registreren de winkels wat mensen meenemen en rekenen dat automatisch af via hun met Amazon gedeelde gegevens. In de schappen zitten ook weegschalen, die controleren of iemand niet stiekem bijvoorbeeld een extra fles sinaasappelsap meepikt.

De laatste tijd richt Amazon zich steeds meer op de supermarktbranche. Vorig jaar nam het bedrijf in de VS al supermarktketen Whole Foods over. Amazon heeft inmiddels ook concurrentie op het kassaloze vlak. Standard Cognition, dat zich bezighoudt met kunstmatige intelligentie, heeft onlangs een kassaloze supermarkt geopend in San Francisco. Ook Microsoft werkt aan technologie daarvoor.

Het bericht zet het aandeel Ahold Delhaize mogelijk wat onder druk op de beurs. Dat concern haalt meer dan de helft van zijn omzet uit de Verenigde Staten. Tijdens de handelssessie op Wall Street gingen Amerikaanse supermarkt- en apotheekketens al omlaag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions