Transport Online - Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage Wormerveer

Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage Wormerveer

Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage Wormerveer
19-09-2018 11:10 | Binnenland | auteur ANP

WORMERVEER - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer. Onderzoekers zijn woensdag in de Noord-Hollandse plaats voor een verkennend onderzoek. Op basis daarvan volgt een besluit of de raad een rol voor zichzelf ziet weggelegd.

De tweede verdieping van de parkeergarage stortte dinsdag in en belandde op de eerste. Daardoor ontstond flinke schade, maar niemand raakte gewond.

Ook de gemeente Zaanstad, waar de plaats toe behoort, heeft een grondig onderzoek aangekondigd naar de instorting. Een eerste bevinding is dat een stalen ligger onder de betonvloer het heeft begeven.

De supermarkt onder de garage was woensdagmorgen nog gesloten. De gemeente voert woensdag een uitgebreide inspectie uit en besluit daarna hoe het verder moet.

Volgens de gemeente was de vloer van de garage overigens niet van het hetzelfde type dat was gebruikt in de Eindhovense parkeergarage die vorig jaar instortte. Die instorting was reden om in heel Nederland betonvloeren te controleren en waar nodig te verbeteren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions