Clicky

 Sean Healy benoemd tot nieuwe COO van FedEx Express Europe in Hoofddorp

Sean Healy benoemd tot nieuwe COO van FedEx Express Europe in Hoofddorp
19-09-2018 11:53 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HOOFDDORP - FedEx Express (FedEx), een dochteronderneming van FedEx Corp. en 's werelds grootste express transportbedrijf stelt FedEx veteraan Sean Healy aan als Regional Chief Operating Officer (COO) FedEx Express Europe. Het hoofdkantoor van FedEx Express Europe is gevestigd in Hoofddorp. Healy neemt de positie over van Michael Holt, die eind september 2018 met pensioen gaat.

Healy was voorheen Senior Vice President Transportation, International, Planning en Strategy bij FedEx Freight. Michael Holt blijft nog tot eind september 2018 actief om te helpen met de overgang.

Healy startte zijn loopbaan bij Fedex Express in 1986 als pakketverwerker toen hij nog student was. Door de jaren heen groeide hij door tot vicepresident Global Planning en Engineering. In zijn meest recente functie als Senior Vice President bij FedEx Freight, leidde Healy het ontwerp, de ontwikkeling en de implementatie van technologische oplossingen en processen die FedEx Freight de Noord-Amerikaanse marktleider in het deelladingentransport hebben gemaakt, dat is een segment dat ook bekend is als less-than-truckload (LTL). Hij was tevens verantwoordelijk voor het beheer van het wegtransport bij FedEx Freight, wat in 2017 goed was voor meer dan 1,6 miljard kilometers.

Healy richt zich in Europa op verdere operationele integratie, maar ook op het benutten van de netwerken, de mensen en de innovatie van het bedrijf om zo uitmuntende service te leveren en de groei in de regio te ondersteunen.

"Sean heeft meer dan 30 jaar ervaring in de sector en is toonaangevend op het gebied van operationele innovatie en het verlenen van uitmuntende dienstverlening aan klanten binnen de FedEx-familie. Zijn ervaringen met het begeleiden van teams tijdens veranderingen, maken hem een uitstekende aanvulling voor het FedEx Express Europe leiderschapsteam in deze spannende tijden", aldus Bert Nappier, President FedEx Express Europe en CEO van TNT. "Ik wil Michael Holt bedanken voor de waardevolle bijdrage die hij heeft geleverd aan ons bedrijf, met name sinds de overname van TNT in 2016. Ik wens hem alle geluk toe tijdens zijn pensioen", voegde Nappier eraan toe.

In reactie op zijn benoeming zegt Healy: "FedEx Express Europe is een van de meest dynamische plaatsen binnen FedEx, niet alleen sinds de integratie met TNT, maar ook omdat de hele logistieke sector aan het transformeren is. Ik kijk er naar uit om met het Europese team samen te werken en onze visie voor Europa te realiseren.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats