Transport Online - Brand verwoest restaurant Abel en woning in Poortugaal [+video]

 


Brand verwoest restaurant Abel en woning in Poortugaal

Brand verwoest restaurant Abel en woning in Poortugaal [+video]
19-09-2018 09:15 | Binnenland | auteur ANP

POORTUGAAL - Een restaurant in Poortugaal (Zuid-Holland) is woensdagmorgen door een felle brand verwoest. "Het was een houten pand, er was helaas niets aan te doen'', zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Ook een naastgelegen woning viel niet de redden, ondanks pogingen daartoe van de brandweer. Vier bewoners en een kat zijn in veiligheid gebracht.

In het restaurant aan de Albrandswaardsedijk ontploften door de hitte diverse gasflessen. Na enkele uren blussen had de brandweer het vuur onder controle. In de wijde omgeving was een brandlucht te ruiken, ook nog tijdens het nablussen.

Bij Milieudienst DCMR kwamen in korte tijd achttien klachten binnen over rook en stank, zowel uit de gemeente Albrandswaard waar Poortugaal bij hoort als uit Schiedam, Vlaardingen en Pernis. Omwonenden die last hebben van de rook, kunnen het beste hun ramen en deuren gesloten houden, aldus de veiligheidsregio.

In het nabijgelegen Rhoon zijn roetdeeltjes neergekomen. Bewoners kunnen die met water en zeep verwijderen, laat de veiligheidsregio weten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,602
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden