Clicky

 Evofenedex: meer doen tegen werknemerstekort

Evofenedex: meer doen tegen werknemerstekort
18-09-2018 17:13 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

ZOETERMEER - Het kabinet moet meer doen om het werknemerstekort in het bedrijfsleven aan te pakken. Dat zegt evofenedex, de belangenbehartiger van handels- en logistieke bedrijven, in een reactie op de troonrede.

Volgens evofenedex bevatten de kabinetsplannen voor 2019 vooralsnog te weinig directe aanzetten om het werknemerstekort te lijf te gaan. Het tekort aan chauffeurs, douanespecialisten, logistiek medewerkers en -planners en exportmanagers is nu een van de belangrijkste bedreigingen voor verdere groei van de economie. Het creëren van meer aanbod op de arbeidsmarkt moet een prioriteit worden voor dit kabinet, stelt de organisatie.

,,Het is aan de orde van de dag. Magazijnen die vollopen omdat er niet voldoende chauffeurs zijn om de goederen naar winkels, supermarkten en fabrieken te rijden. Bedrijven die markten in het buitenland niet meer bedienen omdat ervaren exportmanagers niet voorhanden zijn. Samen met ons moet het kabinet hier de hoogste prioriteit aan geven. Die urgentie lijkt te ontbreken en daar zijn we bezorgd over'', aldus algemeen directeur Machiel van der Kuijl.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats