Brexit trekt ook financiële banen naar Londen

Brexit trekt ook financiële banen naar Londen
18-09-2018 12:29 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - De brexit drijft niet alleen financiële concerns Londen uit, door het vertrek uit de Europese Unie komen er waarschijnlijk ook wat nieuwe financiële banen bij in de Britse hoofdstad. Dat heeft mede-topman Dennis Dijkstra van de Nederlandse beursintermediair Flow Traders laten weten in een interview met persbureau Bloomberg.

Dijkstra denkt erover om een filiaal te openen in Londen. "Het hangt af van de hevigheid van de brexit'', voeg hij er aan toe. De hele situatie zet bedrijven volgens hem onder druk om aan beide zijden van de Noordzee aparte financiële infrastructuur en controlesystemen op te zetten.

Ook de Amsterdamse branchegenoten IMC en Optiver houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Mocht het nodig zijn dan zullen zij eveneens een lokale operatie in Londen optuigen, verklaren ze.

De ondernemingen zijn actief in de handel in ETF's, ook wel bekend als trackers. Deze trackers volgen de koers van verschillende indices, valuta's en grondstoffen. Door middel van geavanceerde software worden de trackers razendsnel gekocht en ook weer verkocht. Bedrijven als Flow Traders verdienen aan het verschil tussen koop- en verkoopprijs dat daarbij ontstaat.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,774
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden